Generhvervelse af dit kørekort

Kontrollerende køreprøve, orienterende køreprøve eller generhvervelse af kørekort? Det går ud på et, at generhverve kørekortet.

Hos Michael’s Køreskole i Kolding kan vi hjælpe dig med generhvervelse af kørekort.

Vi bruger weekend kursus, som er meget populært :

  • Weekend kursus (anbefales af Køreskolen) i teorilokalet på Vejlevej 344 i Bramdrupdam – KLIK i MENU i det store røde felt.
  • Køb af kode til Drive4you. Undervisningssystem med teoriprøver, samt videoer. Et system som vi som køreskole under Dansk Kørelærerunion bruger.

– Tilmelding til generhvervelse

Vores dygtige og kompetente kørelærere sørger gennem grundig undervisning for at få dig tilbage på vejen. Hos os er du i trygge hænder, og du får al den nødvendige information, teori- og køreundervisning, som du har brug for til generhvervelse af dit kørekort.

Vejen til at generhverve kørekort

Er førerretten frakendt betinget eller ubetinget (ubetinget – overstået en evt. frakendelsesperiode), skal kørekortindehaveren aflægge en kontrollerende køreprøve. Er førerretten frakendt betinget eller ubetinget som følge af spirituskørsel, skal føreren forinden have gennemført et kursus i alkohol / Narko og trafik (AN/T-kursus). Der udstedes et kursusbevis, som skal vedlægges ansøgning om kørekort, således at denne endelig kan godkendes.

AN/T-kurser arrangeres af alkoholambulatorierne forskellige steder i regionerne. Pris for dette kursus er ca. 3.200,- kr.

A/T kursus.regionsyddanmark

En kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Det betyder, at du bør have teorilektioner og kørelektioner, for at bestå din køreprøve.

Teoritimerne foregår lørdag og søndag, typisk sidste weekend i måneden. Her vil vi gennemgå evt. spørgsmål og måden teoriprøven skal foregå ved Politiet. Udover undervisningen får du endvidere mulighed for at købe en adgang / kode til Drive4you, således at du i ro og ma, kan øve hjemme.

Når du har bestået teoriprøven er du et skridt tættere på generhvervelse af kørekort. Næste stop er den praktiske køreprøve. Inden da har du været igennem kørelektioner, som forbereder dig til den praktiske prøve. Få mere information her på siden.

Generhverv ved kørselsforbud

Ved kørselsforbud skal du aflevere dit kørekort til politiet.

Kørselsforbud er gældende for personer, som ikke har haft sit kørekort i mere end tre år. Forbudet kan ske som følge af spirituskørsel eller anden overtrædelse af færdselsloven.

  • Som følge af spirituskørsel, skal AN/T-kursus gennemføres forinden kontrollerende køreprøve kan aflægges.
  • Som følge af anden overtrædelse af færdselsloven, hvor man har fået et kørselsforbud, skal et særlig køreundervisningsforløb gennemføres; bestående af 8 teorilektioner og 8 kørelektioner. I forbindelse med dette køreundervisningsforløb, skal der anvendes en godkendt lektionsplan.

Efter AN/T-kursus og eller særlig køreundervisning er gennemført, og kørekort ansøgning er godkendt ved Kommunen, skal der aflægges en kontrollerende køreprøve, som består af en teoriprøve og en praktisk prøve.